20 de maig 2010

VIDA DE POETA o "La bastida dels somnis"

Obra llargament esperada, necessària per a comprendre l'evolució i circumstàncies de la poesia catalana de la segona meitat del segle vint, La bastida dels somnis. Vida i obra de Joan Vinyoli, de Pep Solà, publicada per CCG Edicions dins de la Col.lecció Fundació Valvi, passa a formar part des d'ara dels llibres imprescindibles per als lectors de poesia, per a qui vulgui conèixer la vida d'un poeta que va viure la seva condició fins els límits i l'absolut i per a tots aquells que d'una manera o altra intervenen en la construcció del sistema literari.

L'obra de Pep Solà, biografia modèlica d'un rigor exemplar i de redacció impecable, mostra fins a quin punt vida i poesia s'entrellacen teixint una obra poètica que és, des dels inicis, l'única, darrera i absoluta motivació vital del seu autor.  L'obra de Solà transcorre i aprofundeix en la successió biogràfica de l'ésser "vivint en la fretura / d'alguna cosa sempre" on tot, la quotidianeïtat, l'existència, l'amor, el pas del temps, el sofriment, l'enyor,  la solitud, els records i la tristesa es congria en poesia travada en carn i sang, "només absència / devers on es camina amb ulls oberts / a la claror invisible".

La bastida dels somnis té el doble caràcter de joia per l'alegria d'una obra que ofereix lectura sàvia i profunda i pel tresor de la lectura del poeta que perviu en "... aquests besllums/ de permanència feliç que se'ns revelen/ entre dos clars".
|  
Etiquetes de comentaris: , , ,

1 comentaris:

Subscriure's a: Comentaris del missatge (Atom)