28 de maig 2010

EL CAU FERRAT AL MUSEU PICASSO



És una joia, un treball de precisió, una mostra d’orfebreria i un aparador propagandístic immillorable. El Cau Ferrat, casa de les arts s’ha obert al Museu Picasso de Barcelona coincidint amb l’exposició Picasso vs. Rusiñol amb la voluntat de presentar un tast tan atractiu de presentació com ponderat pel que fa a la tria del contingut del Cau. 

En un espai condensat i proporcionat s’exhibeixen un conjunt de peces selectes de la col.lecció artística de Rusiñol que ostenten el doble mèrit de representar la síntesi del millor afegint-hi el valor de col.lecció. Els canelobres de forja de Santa Maria de Serrateix, el reliquiari conegut com “Miss Cau Ferrat”, la “Maternitat” de Manolo Hugué”, el picaportes de ca l’Ardiaca, el draquet de forja del segle XV, retaules, ceràmica popular i peces de vidre són, entre altres, les joies de la corona que compleixen la funció de sintetitzar el que Rusiñol vivia com a “l’art total”.

Ignasi Domènech, que ha actuat de comissari de la mostra, posa de manifest el seu profund coneixement de les peces i col.leccions del museu i el sempre difícil ofici de portar a terme síntesis qualitatives i pedagògiques a parts iguals. I mai les peces havien pogut ser contemplades amb tant de detall ni tant de prop.
 
|  
Etiquetes de comentaris: ,

0 comentaris:

Subscriure's a: Comentaris del missatge (Atom)