1 d’abr. 2010

ABRIL




Abril és el mes més cruel, fa sorgir
lilàs de la terra morta, barreja
record i desig, remou
les febles arrels amb la pluja primaveral.
 T.S.Eliot, Terra erma, traducció de Rosa Leveroni 


Fosa la neu, escombrada la pluja per les darreres ventades, estrenem un abril de mar esvalotada i verdblavissa. Els blancalls deriven de llevant a garbí i la lluna rodona els amaina, caraplena, quan somriu.

Abril és temps de clavells i de revoltes que ja formen part del mite generacional. És temps de llibres i de roses, de la glòria de la llum, del cel més alt i del temps obert.

La vida continua essent conflictiva, sòrdida, difícil en totes les seves constants. Però si hi ha un temps obert per a l’esperança i la vida és la primavera en el seu periòdic recomençar, el seu etern secret i marca de l’estació de l’any. És el secret que ens recorden els primers versos de T. S. Eliot apel.lant la crueltat de l’aiguabarreig de la vida i de la mort que la primavera fa més evident que mai.

Una altra visió, la de la cançó que van popularitzar Simon & Garfunkel i que porta el nom del mes com a títol, és un cant a la tendresa i a la maleconia, April, come she will...

Plego, per força, les veles del desànim i entre un poema i la cançó miro d’atansar-me als dies de llibres i roses que vindran i que qui sap si em portaran més llibres i més cançons.
|  
Etiquetes de comentaris:

0 comentaris:

Subscriure's a: Comentaris del missatge (Atom)